Zalm met pesto

Voor 4 personen

 

Ingrediënten:

  • 350 gram verse zalm
  • 400 gram broccoli
  • 400 gram wortelen en/of schoongemaakte asperges

 

De ingrediënten van de pesto:

  • 30 gram basilicum
  • 80 gram walnoten of geroosterde pijnboompitten
  • 1 teentje verse knoflook
  • 2 dl groentebouillon
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie of walnotenolie
  • 2 eetlepels water
  • Peper en zout

 

Bereiding:

De zalm in 10 tot 20 minuten gaar stomen met de groenten.

De pesto-ingrediënten in een keukenmachine fijnmalen en erbij serveren.

In plaats van gestoomde wortel is een wortelsalade vooraf een optie, echter alleen indien er geen sprake is van een verstoorde darmflora of van een andere darmklachten.

 

Tip: Vis kan bij astmatische aandoeningen een negatieve reactie geven. De pijnboompitten gebruiken maar geen noten bij candida, koortslip, astmatische en reumatische aandoeningen.

 
Recept van Birgit de Heij, met haar toestemming uit het boek “De beste dokter staat in de keuken”.