Voor 4 personen

 

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels kokosolie of olijfolie
  • 2 flinke uien
  • 2 winterwortelen
  • 500 g gesneden boerenkool
  • zout, peper, kummel

 

Bereiding:

Uien grof snijden en winterwortel in plakken. Olie verwarmen in een pan en uien en winterwortel beetgaar bakken. Kruiden met zout, peper en kummel. 5 minuten voor het eind de gewassen boerenkool toevoegen, Deze moet net gaar zijn en er nog frisgroen uitzien.

 

Lekker met een puree van pompoen met knolselderij.

 

Tip: Boerenkool bevat het zwavelhoudende aminozuur glutathion en het ontgiftende chlorofyl ( bladgroen). Het valt onder de kruisbloemigen, ofwel het ontgift en is kankerremmend. Boerenkool is een goede bron van het mineraal ijzer, calcium, de vitaminen A, C, en B11 en het fytonutriënt luteïne, deze werkt vochtafdrijvend.