Voor 4 personen

 

Ingrediënten:

  • 1 kilo pompoen met schil
  • 3 eetlepels milde olijfolie of kokosolie
  • 1 ui
  • 1 kleine winterwortel
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 l biologische groentebouillon
  • 1 dl kokosroom
  • 3 eetlepels gesneden peterselie

 

Bereiding:

Schil de pompoen, verwijder de draden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olie in een pan en bak de ui ongeveer 1 minuut. Roer de gember, komijn en koriander erdoor.
Voeg de pompoen en wortel toe en schenk de bouillon erbij.
Breng het geheel, al roerende, aan de kook en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer of in een foodprocessor en breng hem op smaak met zout en peper.
Roer de kokosroom erdoor en garneren met peterselie.

 

Tip: Pompoen heeft hoog vit. A-gehalte. Goede beschikbaarheid van ijzer en relatief hoog gehalte selenium. 

Het bevat stoffen die goed zijn tegen artrose en artritis.
De aanwezige stof curcubitine gaat stress tegen.