Voor 4 personen

 

Ingrediënten:

  • 4 flinke rode bieten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 winterwortel
  • 1 stronk broccoli
  • 1 eetlepel honing 
  • peper, zout,
  • beetje dille

 

Bereiding:

Olie verwarmen in pan en bak hierin de gesneden ui.

Voeg de in geschilde en in blokjes gesneden biet en wortel toe.

De stronk van de broccoli, geschild en in stukjes gesneden, toevoegen.

Zet het vuur weer even hoog en blus af met een kopje water met daarin honing. 

Kruiden met zout, peper en de dille. 

Laat het geheel gaar stoven en voeg de laatste 3 minuten de broccoliroosjes toe. 

Vocht eventueel binden met arrowroot.

 

Lekker met geroosterde zonnebloempitjes en quinoa .

 

Tip: Bieten bevatten de maagondersteunende betaïne, die de rode kleur aan de bieten geeft en help ontgiften. De stof stimuleert de leverwerking, de spijsvertering en de doorstroom van galzouten. 

Bieten zijn wel nitraatrijk en wordt afgeraden te combineren met vis.